Cursusregels


Als wij honden opvoeden hebben we het vaak over een zogenoemde veiligheidszone voor de hond. Dit is een plaats waar de hond zich terug kan trekken waarmee hij ontspanning en geborgenheid associeert. Zoiets is ook voor ons mensen nuttig. De Furry Fellows zien zichzelf als zo'n veiligheidszone.

Vriendelijke interactie en respectvolle communicatie vinden wij belangrijk.

  • Het gebruik van prikbanden, stroomhalsbanden, slipkettingen/sliplijnen, jachtlijnen zonder wurgstop, half-checks, anti-trektuigjes, anti-blafbanden, Fisher discs, waterspuiten of andere "trainingshulpmiddelen" die pijn, leed of letsel veroorzaken worden niet getolereerd.
  • Rukken aan de lijn, knijpen, sissen, schreeuwen, bedreigende en intimiderende lichaamstaal worden niet getolereerd.
  • De hondenpoep zal uiteraard door de baasjes worden opgeruimd.
  • Tijdens de training zijn de honden normaliter aangelijnd. Laat jouw hond alsjeblieft niet los zonder voorafgaand overleg met de trainer.
  • Als hondenmensen zijn we het gewend om ook bij slecht weer buiten te zijn. Soms zijn er echter weersomstandigheden waarin het te gevaarlijk zou zijn om te trainen of te reizen. In het geval van KNMI waarschuwingen zal de trainer de les annuleren en samen met de klant een nieuwe datum zoeken om de training in te halen.

Belangrijke additionele informatie, over bijvoorbeeld het afzeggen van lessen of over de betaling, vind je in de Algemene Voorwaarden.